Projekt

Doctor Designs kollektion av armaturer och möbler passar för offentliga miljöer. Textilierna som används är brandsäkra och kan tvättas och strykas. Stoppningsmaterialen fyller kvalitetskraven för offentlig miljö. I armaturerna använder vi vanliga E 27-sockel med passande led-lampor.  Eller Dali- och Casambi- styrda led-ljuskällor.

I design och konstruktion har vi gjort det möjligt att med enkla medel göra variationer för olika kunder eller utrymmesbehov. Textilierna är löstagbara, går att tvätta i vatten och är utbytbara. I armaturserierna finns versioner för golv, bord, vägg och tak.

Doctor Designs kollektion produceras i ett nätverk av kunniga finländska företag inom metall-, belysningsteknik samt textil- och möbeltapetsering. Våra återkommande kunders beställningar är ett bevis på nätverkets yrkesskicklighet och flexibilitet när det gäller olika kunders behov.

I kollektionen finns många produkter som kan levereras i enstaka exemplar med bara några dagars leveranstid. För stolar och större belysningslösningar finns leveranskrav på minsta antal samt en leveranstid på några veckor efter beställning. I det senare fallet finns detta nämnt i produktinformationen som projektförsäljningsprodukt. I detta fall ger vi leveranstid och offert enligt förfrågan.

Genom engagemang och med hjälp av en öppen och analytisk produkt- och designprocess kan vi förbättra vår vardagsmiljö och dess egenskaper. Vi på Doctor Design vill värna om en vackrare vardag!